Hesatex - Blog Paylaşımları - Mikrofiber Bezi Tanıyor muyuz?
hesatex preloader image

‘Mikrofiber Bezi’  Tanıyor muyuz?

 

Hepimizin adını duyduğu ‘mikrofiber bez’, özellikle korona zamanı temizliğe ve hijyene önemin arttığı zaman diliminde karşımıza çıkan temizlik ürünü.

Peki mikrofiber bez nedir?

Ham maddesi polyester ve polyamit maddeleridir. Ardından oluşan karışım metrelerce sündürerek bez meydana getirilir. Bezde bulunan mikro boşluklar, bu esnetme esnasında oluşur.

Mikrofiber bezler, çok inceltilmiş ipliklerle imal edilen bir temizlik bezidir. Mikrofiber bezler saç telinden bile çok daha ince ipliklerden oluşur.

Mikrofiber bezlerin iplikleri, vücudumuzda bulunan kılcal damarların işleyişine benzer bir şekilde çalışır. Mikrofiber bezler, hem nemli hem de kuru olarak kullanılabiliyor. Nemli olduğu zaman zeminin temizlenmesini kuruyken ise toz alma özelliği ile her iki şekilde de kullanılabiliyor.

En ufak toz zerrelerini dahi kolaylıkla temizleyen mikrofiber bezler hiçbir şekilde bakteri barındırmaz. Mikrofiber bezlerin toz itme özelliği olduğundan bu bezlerin kullanılmasıyla temizlenen yüzeyler daha geç kirlenir. Deterjansız da kullanılabildiğinden mikrofiber bez kullanımı alerjen durumlar için de uygundur. Ayrıca su tutma kapasitesini de arttıran bu elyaf dokusu sayesinde mikrofiber bezler diğer bezlere oranla 10 kat fazla su emme kapasitesine sahiptir.

 

Neden mikrofiber bez tercih etmeliyiz?

 

Şu dünyada en çok ihtiyaç duyduğumuz şeylerden biri vakit. Her an bir koşturmacanın içerisindeyiz. Bu yüzden vakitten tasarruf bizler için çok değerli. Örneğin, mutfakta saatlerce temizlik yapabiliyoruz. Çünkü bir kere temizlediğimiz yer bize temizlik hissini vermeye yeterli gelmiyor. Bunun sebebi doğru ürün kullanmamak.

Mikrofiber bezinizi tek kat ya da buruşturarak kullanmak yerine dört katlı olarak kullanırsanız, sekiz ayrı temiz katman elde edersiniz, bu da size temizlikte bolca vakit kazandırır. Su lekesi bırakmadığı için de bir kere silmeniz zaten yeterli olacaktır.

Temizlik sırasında kullanılan ürün, temizliğin kalitesini belirlemekle kalmıyor ek olarak boşuna paramızın çarçur olmasına sebebiyet veriyoruz.

Mikrofiber bez bir iki kere kullanılıp atılan bezlerden değildir. Uzun ömürlü kullanıma uygundur. Sürekli yeni bez arayışına girmeden, paradan da tasarruf edebilirsiniz.

Mikrofiber bezin birçok çeşidi olduğu için kullanım alanınıza göre de seçim yapabilirsiniz. Mikrofiber bezler temizlik yapılan tüm alan ve yüzeyde kullanılabilir.

Gözlük için, mutfak için, araba, tuvalet ve banyo temizliği, halı ve koltuk,  parkeler, hassas olan, kolay çizilen, deterjan ile temas etmemesi gereken yüzeyler için de tercih edilir. Bu sınıflandırmayı daha da uzatabiliriz. Tüketicinin istediği özelleştirmelere göre.

Bu yüzden kullanım yerine ve yaşadığınız soruna göre seçenek bulunması çok daha etkili bir çözüm sağlıyor.

Ayrıca, bezler kullanılan malzemeler bakımından geri dönüşüme de uygundur.

english turkish